De zomer en jouw kleine

Voor bijna alle scholen is de zomervakantie nu begonnen. Maar als jouw kleintje net begonnen is op school, kan het als een beetje vreemd voelen om nu ineens zes weken geen ritme van alledag te hebben. In deze blog vertel ik je de grootste tips voor de zomer met je kleine. Lees je mee?

Genoeg te doen

Zoals ik al zei, is voor veel kinderen het gebrek aan ritme een probleem. Probeer dit in de zomer dus te hanteren. Sta op dezelfde tijd op, maak samen eten en zorg dat er een duidelijke routine is. Zo zijn de dagen duidelijk ingedeeld, en weet jouw kleintje ook waar die aan toe is. Daarnaast kan verveling een grote rol gaan spelen. Bereid wat activiteiten voor die jullie samen kunnen doen. Ga samen naar de speeltuin knutselen of duik de keuken in om samen iets te bakken. Er zijn genoeg dingen om te doen samen en in de zomer heb je daar alle tijd voor.

Tegen de hitte

Het kan ook heel erg warm worden gedurende deze week. Niet ieder kind trekt dat even goed punt als ouder is het niet Alleen belangrijk maar ook leuk om voor verkoeling te zorgen op dit soort dagen. Zo kun je een opblaaszwembad In de tuin zetten. Of samen op andere manieren waterspelletjes organiseren, dit kan voor afkoeling zorgen en is ook nog eens heel erg leuk.

Beschermd tegen de zon

Maar soms is die bescherming tegen de zon echt nodig, en is water niet genoeg. Blijf ook kindje de komende dagen goed insmeren. Zelfs als het niet heel erg warm lijkt, kan de zon flink op de huid branden. Kijk ook nog even rond voor mooie kinder zonnebrillen. Bijvoorbeeld op de website van Charlie Temple, daar hebben ze een breed assortiment aan kinder zonnebrillen. Daarnaast is het handig om, voor jezelf en jouw kindje, op de warmste momenten van de dag in de schaduw te blijven.

Genoeg geleerd

Veel kinderen hebben er ook baat bij om tijdens de zomermaanden door te leren. Bijvoorbeeld als ze op school wat achterlopen, of gewoon omdat ze heel erg leergierig zijn. Ook dit kun je inbouwen in de dagelijkse routine. Letters leren, sommen oefenen. Het hoeft allemaal niet heel erg moeilijk te zijn en je kan samen kijken naar manieren om dit leuk te maken. Zo wordt leren een plezier, en kijkt je kindje er ook niet tegenop als school straks weer begint.